Εξερεύνησε τη σειρά των προϊόντων μας

Nikka

To 1918 ο γιος ενός γνωστού παραγωγού sake, ο Masataka Taketsuru επισκέφθηκε τη Σκωτία για να ανακαλύψει τα μυστικά της παραγωγής whisky. Εκεί, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τη μούσα του, Rita Cowan. Δύο χρόνια αργότερα, επέστρεψε στην Ιαπωνία και το 1924 έχτισε για τον τότε εργοδότη του το πρώτο ιαπωνικό αποστακτήριο.To 1934, μετά από παρότρυνση της γυναίκας του, δημιούργησε το δικό του αποστακτήριο. Εκεί κατασκεύαζε εξαιρετικής ποιότητα whisky, το οποίο πήρε την επωνυμία Nikka το 1952.Το αποστακτήριο αυτό ονομάζεται Yioichi , όπως και ομώνυμος ποταμός Yoichi που διασχίζει την κοιλάδα και περιβάλλεται από τρία βουνά και την ιαπωνική θάλασσα.
Το 1969 λειτούργησε για πρώτη φορά το αποστακτήριο Miygikyo. Ο Taketsuru επέλεξε αυτή την τοποθεσία μετά από τρία χρόνια αναζήτησης.Σήμερα, ο Masataka Taketsuru θεωρείται ο πατέρας του ιαπωνικού whisky και το Nikka whisky είναι ένα από τα πιο πολυβραβευμένα αποστάγματα.

From The Barrel

Ένα whisky με γεμάτο χαρακτήρα. Ένα πραγματικό αριστούργημα, που απέσπασε 2 χρυσά μετάλια το 2007 και το 2010. Ώριμα malt και grain whisky αναμειγνύονται για να επαναπαλαιωθούν. Το λεγόμενο πάντρεμα δημιουργεί μία αρμονία από διαφορετικά αρώματα και γεύσεις. Το From The Barrel ενώ βρίσκεται στους 51,4% ABV, δίνει την πλούσια και γεμάτη γεύση του.

Nikka Days

Η τελευταία δημιουργία των Nikka, το Nikka Days, είναι ένα blend από grain whiskies και λίγα peated malts whiskies προσδίδοντας ένα smooth, πλούσιο και φρουτώδες προφίλ. Βρίσκουμε επίσης νότες από λευκά λουλούδια, εσπεριδοειδή, καραμέλα, βανίλια και αποξηραμένο βερίκοκο.

Coffey Grain

Ένα εκπληκτικό blend, το Nikka Coffey Grain είναι ένα κλασικό grain whisky, κυρίως από καλαμπόκι σε αποστακτήρα Coffey. Εξωτικό, φρουτώδες και μοναδικό, έχει φτιαχτεί για τους λάτρεις που ψάχνουν ένα... "αντισυμβατικό" whisky.

Coffey Malt

Απεσταγμένο στον Coffey still, όπου συνήθως αποστάσονται grain whisky, το Nikka Coffey Malt έχει ένα τελείως διαφορετικό, πλούσιο και καπνιστό χαρακτήρα.

Taketsuru Pure malt

To Taketsuru Non – Aged blended Malt, περιέχει ένα μεγάλο ποσοστό από malt whisky από το Miyagikyo, και ένα μικρό από εκείνα του Yoichi. Παλαιωμένα με ένα μέσο όρο 10 έτη σε διαφορετικά βαρέλια, το Pure Malt είναι ισσοροπημένο και φρέσκο με γλυκά αρώματα και νότες από καραμελωμένο μήλο και ροδάκινο. Σε γεύση τα καραμελωμένα φρούτα υπερισχύουν μαζί με ελαφριές νότες βουτύρου και ενδιαφέρουσες νότες από sherry.

Super Nikka

Το Super Nikka είναι top seller από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά το 1962. Το πλούσιο άρωμά του, οι απαλές νότες της τύρφης και το άρωμα των παλαιωμένων βαρελιών sherry δένιυν όλα αρμονικά και η γεύση του είναι smooth και καλά ισορροπημένη.

Yoichi Single Malt

Παρασκευασμένο με τις παραδοσιακές μεθόδους, το Yoichi single malt αντανακλά τον αυθεντικό χαρακτήρα της παραθαλάσσιας τοποθεσίας της στο βορειότερο νησί της Ιαπωνίας. Με το λεπτό του τυρφώδες προφίλ , αυτό το single malt καταφέρνει την ισορροπία μεταξύ των καπνιστών, φρουτωδών και λουλουδένιων αρωμάτων.

Miyagikyo Single Malt

Βρίσκεται στην κοιλάδα Miyagi, μια περιοχή στα βόρεια του νησιού Honshu της Ιαπωνίας που είναι γνωστή για την καθαρή του ατμόσφαιρα και την ποιότητα των φυσικών πηγών της. Το αποστακτήριο Miyagikyo παράγει ένα εκλεπτυσμένο malt whisky με μια αναγνωρίσιμη φρουτώδη και λουλουδένια φρεσκάδα. Με έμφαση στα βαρέλια Sherry, η διαδικασία παλαιώσης, δίνει βάθος στη φυσική γοητεία αυτού του single malt. Το Miyagikyo single malt αντιπροσωπεύει την τέλεια έκφραση του εκλεπτυσμένου χαρακτήρα του αποστακτηρίου, με έμφαση στην παλαίωση σε βαρέλια sherry, για να φέρει βάθος σε αυτά τα φρέσκα φρούτα και τα λουλουδένια αρώματα αυτού του ουίσκι.

Skyspirits.gr © 2019

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Κατάλαβα

logo

Πρέπει να είσαι άνω των 18 ετών για να πλοηγηθείς στο site μας!
You must be over 18 years old to browse our site!